Hur funkar det?

Här nedan tar vi upp hur man gör samt hur det fungerar att lämna in saker till oss.
Kortfattat kan vi säga att ju bättre och finare vi får in era saker.
Desto snabbare kommer de ut och sakerna säljer snabbare och till bättre pris.

1. Hur ska saker lämnas in?
– Sakerna ska vara rena och hela
– Saker ska lämnas in för rätt säsong. Vad är då rätt säsong? Se punkt 2 nedan.
– Hur ska kläder m.m. lämnas?
Sortera upp så att barnkläder, damkläder, herrkläder, skor, leksaker ligger i var sin kasse, så vi snabbt kan sortera upp det rätt.
– Hur mycket mycket får jag lämna in?
MAX 1 normal pappkasse (typ ICA, Willys mfl) av varje. Alltså 1 med jackor och 1 med skor får lämnas. Vi har INGEN möjlighet att ta emot kläder utan emballage
– Vad händer om jag lämnar in smutsiga, trasiga kläder eller för fel säsong?
Sakerna kan slängas eller skänkas vidare direkt samt ni kommer debiteras 100:- i sorteringsavgift om det är helt uppenbart att ni struntat i våra regler. Enstaka plagg bryr vi oss inte om!
– Skriv ditt kundnummer/namn på kassen/lådan eller på separat lapp. Vi ansvarar INTE för kassar som inte har märkts upp av kunden själv!
– Packa inte kassarna så fulla så att sakerna ramlar ut!
– Lämna kläder rättvända och vikta.
– Vi tar EJ emot kläder i säckar! Är en arbetsmiljösak då säckarna lätt blir för tunga att hantera samt att vissa säckar har en yta som gör att texten man skriver på påsen går bort.
– Undvik att lämna in saker i ”soppåsar” som  man köper på rulle. De är så tunna så de går lätt sönder samt att vissa påsar har en yta som gör att texten man skriver på påsen går bort.
– Lägg jackor/kappor för sig eller överst så vi kan granska dessa vid inlämning.
– Inga galgar kvar på kläderna!

2. Hur ska jag veta vad som är rätt säsong?
Sommarkläder
När du ska lämna in sommarkläder så kan man kortfattat säga. Kan du ha dem på en annan årstid så är det inte de sommarkläderna som vi vill ha in.
Är jätteviktigt att vi får in rätt saker för rätt årstid då vi annars får hålla på och sortera upp de kläderna som lämnas in i rätt årstid istället för att registrera in dem och hänga ut dem. Ligger det t.ex. shorts överst i en påse med höstkläder så kan den påsen sorteras in som sommarkläder för nästa år. De höstkläderna som då ligger i botten kommer då inte fram förrän 1 år senare!

Med sommarkläder menar vi:
– Shorts
– Tunna blusar och klänningar med korta armar. Ja de kan även vara långarmade men då ska det verkligen vara sommar!
– Koftor, de där tunna som man vill ha en sommarkväll.
– Kortarmade tröjor som Piké, T-shirt
– Byxor är det tunnare färgade byxor, linnebyxor, tunna ljusa jeans och trashade (ej trasiga) går bra men ej vanliga blåjeans och tjockare svarta byxor.
– UV-kläder till barnen
– Solhattar & kepsar
– Toppar och linnen, men det är ingen idé att lämna in de där billigaste urtvättade och sladdriga linnena för de säljer tyvärr inte.
– Kjolar, ljusa tunna sommarkjolar.
– Tröjor, de där lite tunnare ljusa långarmade tröjorna man använder en sommarkväll.
– Sandaler, träskor, sandaletter, ljusa sneakers och öppna skor.!

Vår- & höstkläder
Dessa är de övergångskläderna som är mellan sommar och vinter och de kläderna man kan ha året om.
När vårkläderna ska in så vill vi absolut inte ha in vinterkläderna samt lucialinnen, tomtedräkter, tjocka vinterjackor m.m. och på hösten så vill vi inte ha in sommarens shorts m.m.

Vinter
Här är de lite tjockare och mörkare klädplaggen, de tjockare dunjackorna och jackorna med pälskrage m.m.

3. Hur får jag ut mina pengar?
När du har fått in pengar på ditt konto så kan du antingen handla för dem eller få dem utbetalade. Idag så betalar vi ut upp till 100:- samt jämna 500:- kontant i kassan i mån av växel. Annars så är det banköverföring till ett bankkonto som gäller. Vid banköverföring så kan en överföring ta upp till ca 1 v.
Är på gång så vi ska kunna swisha ut, men detta är ännu inte klart.
1:a gången du lämnar in. Vänta minst 1 månad innan du frågar så vi hinner registrera in dina saker, få ut dem i butiken samt att de får en chans att börja sälja.

4. När kommer mina saker ut i butiken?
Efterhand vi säljer så fylls det på med nya saker. Vissa saker kan komma ut nästan direkt och andra kan ta längre tid. Allt beror på hur en sak säljs. Ex. Stora damkläder XL och större kommer oftast ut direkt. Dambyxor M kan ta 3-6 månader eller mer i vissa fall då det komemr in så mycket av dessa. Så vi har ingen garanti på när en sak kommer ut!

5. Varför ska man lämna till er?
Hos oss får du 40% av försäljningspriset för dina saker.
När du lämnar dina saker till oss så tar vi väl hand om dem.
– Vi har investerat mycket i övervakning i vår butik och vi har i dagsläget över 30 kameror!
– Vi stöldmärker ca 10.000 varor så de inte på ett enkelt sätt ska kunna stjälas!
– Vi skickar ALDRIG vidare några saker innan vi försökt sälja dem om de inte uppenbart är smutsiga, trasiga, daterade eller i dåligt skick!
– Ho oss får sakerna flera chanser att säljas! Vi plockar itne bort dem efter 30-60 dagar utan vi sänker dem i flera steg 25-50-75% så de verkligen ska få en chans att hitta en ny ägare och maximera försäljningen till dig som inlämnare. Många andra plockar bara bort era saker efter 30-60 dagar och skänker dem vidare!