Inlämning

Vad kan jag lämna in?                                       Ver. 2023-04-01

OBS!
Läs äver under nyheter vad vi tar emot just nu!

Kläder/skor:
Kläder i alla storlekar i fint skick och för alla tillfällen.
För att vi ska kunna sälja dina saker måste de vara i säljbart skick.
Sortera bort trasiga/fläckiga/urtvättade och noppriga plagg.
Vi tar ej emot begagnade underkläder, undantag barn.

Skor:
Skor i alla storlekar. Det viktigaste är skicket! Trasiga och snedslitna skor tar vi EJ emot. Skor med snörning måste ha skosnören annars kasseras de.

Baby/Barn: 
Utöver kläder och skor så tar vi även emot baby-/barnartiklar som t.ex. babysitters, matstolar, leksaker, skridskor, inlines, pekböcker och sagoböcker mm. Allt måste vara helt och rent! Barnvagnar kan vi endast ta emot i mån av plats.

Vi tar EJ emot: bilbarnstolar, VHS, dataspel, leksaker från hamburgerrestauranger, skidor, pjäxor.

Accessoarer:
Väskor/smycken/scarves/mössor/vantar/halsdukar/slipsar m.m.

Heminredning

Vi tar endast emot gardiner, överkast, lakan, täcke, dekoration och små inredningsartiklar till barn/ungdom.

Inlämning:
När du lämnar in första gången så registrerar vi dig och du får ett medlemskort som ska visas upp vid önskad utbetalning av innestående medel.

Vi förbehåller oss rätten att tacka nej till stora volymer pga. utrymmesskäl. Vi förbehåller oss även rätten att sortera bort alltför daterade och urtvättade kläder/saker.
Tänk på att saker som lämnas i ”fel” säsong (t ex att sommarkläder lämnas under hösten) så blir de bortsorterade. Finns tid så registreras de när ”rätt” säsong infaller, annars så skänks de till välgörenhet!

OBS!
Leksaker och babyartiklar måste vara rengjorda, fungerande och kompletta! Spel/pussel måste vara kompletta! Saker ska vara sorterade. Blanda inte skor, barn, dam- och herrkläder m.m. utan lägg det i separata kassar.
MAX 2 kasse av varje sak, exkl. 2 med damkläder, barnkläder, herrkläder, leksaker, skor m.m.

Viktigt
Det är viktigt att dina inlämnade saker är rena och inte luktar illa. Vi förbehåller oss rätten att neka inlämning pga. dålig lukt (matos/rök/källardoft osv.).
Vi kasserar sådant som inte går att sälja pga. skicket är för dåligt (t.ex. fläckar/hål/urtvättat/mycket nopprigt/trasig dragkedja, djurhår etc.).
Så länge en vara ej har kasserats eller skänkts vidare till välgörenhet så fortsätter den att inbringa förtjänst till ditt konto.

Ha en realistisk förväntan
Det tar ett tag för oss att registrera det du lämnat in och för att de ska komma ut i butiken förutsätter det att andra varor sålts så att plats finns för dina saker. Vi kan inte garantera att just dina saker kommer ut i butiken efter en viss tid utan flera faktorer påverkar detta.

Vi hoppas att du som inlämnare gläds åt att dels kunna tjäna en slant på de saker du själv inte vill/kan ha längre och dels gläds med den som kan köpa det du lämnat in till ett överkomligt pris.
Tänk på att du samtidigt gör en god sak för vår miljö och sträck på dig – du gör nåt bra!
Vi hoppas också att du som inlämnare har en öppen inställning till att dina saker kan komma att skänkas vidare till välgörenhet om de ej blir sålda.
Är din förväntning att tjäna stora pengar på en begagnad sak så ska du kanske överväga att sälja saken själv!

Vänd för att läsa mer…..

 

 

 

Säsong?
Vi tar emot kläder som passar aktuell säsong. Lämnar man ”uppenbart” kläder i fel säsong. Debiteras man 100:-/påse i sorteringsavgift samt att de felinlämnade kläderna kan skänks till välgörenhet.
Normalt är våra inlämningstider enl. nedan, men kan ändras beroende på hur mycket vi fått in, så kolla med oss innan, finns info på vår hemsida under nyheter vad och när man kan lämna in saker.
Vårkläder: Från och med 1 februari, STOPP  28 februari
Sommarkläder, sandaler/öppna skor: Från och med 1 april, STOPP 31 maj
Höstkläder: Från och med 1 aug, STOPP 31 aug
Vinterkläder, kängor/boots/vinterstövlar: Från och med 1 september, STOPP 30 oktober
Badkläder, leksaker, baby-/barnartiklar, bal/brud/fest, spel/pussel, dam 2XL+, barnbyxor 110-128 tar vi alltid.

Hur mycket pengar får jag tillbaka?

Vi säljer på kommission vilket betyder att du får betalt i efterhand för de varor som sålts.
Första gången du lämnar saker får du ett inlämnarkonto där dina försäljningar sedan registreras.
Du får 30% av en varas försäljningspriset upp till 99:- upp till 499:- 40% och över 500:- 50% (butikens del ska täcka kostnader för lokalhyra, skatter, försäkringar, personal, marknadsföring, kortterminaler och arvode etc.)

Butiken prissätter
Här på 2USE försöker vi att sätta ett rättvisande pris gentemot skick och ev. märke. De flesta kostymer har ett enhetligt pris på 398 kr och herrkavajer 149 kr (undantag finns).

Hur länge finns mina saker i butiken?
Efter att dina saker funnits ute i butiken i ca 30-60 dagar så sänker vi priset om de ej blivit sålda. Prissänkningen kan ske i flera steg, 25%/50%/75%, men förblir din vara osåld så skänks den sedan vidare till välgörenhet.

Vad har jag fått in på mitt konto?
Du kan när som helst komma förbi butiken, maila eller skicka helst meddelande via Facebook för att kolla ditt saldo. Dock vill vi att du avvaktar i minst 30 dagar första gången för att vi ska hinna registrera och få ut dina saker. Intjänade pengar kan när som helst hämtas ut i butiken, sparas eller användas som betalmedel om du vill handla något i butiken. Pengarna finns tillgängliga 2 år från sista försäljningsdag.

Friskrivning
Vi friskriver oss från allt ansvar ifall det som lämnats in blir stulet eller på annat sätt försvinner från butiken. De gånger en vara av någon anledning förlorar sin ”identitet”, prislapp och vi inte haft möjlighet att härleda saken till respektive inlämnare och då övergår förtjänsten till välgörenhet. Dyrare och eftertraktade saker stöldmärks.

Sopsortering
De inlämnare som använder oss som en sopstation kommer att få 100 kr i avdrag/kasse från sitt inlämnarkonto. Det gäller de som lämnar kläder/saker i helt uppenbart uselt skick samt de som skickar med saker som vi
inte tar emot såsom hemtextilier/glas/porslin etc.
2USE får en extra kostnad när vi måste hantera dessa saker därav avgiften.

CHECKLISTA:

  • Helt & rent, tänk på att någon ska vilja köpa ditt plagg/sak.
  • Lämna kläder vikta i en pappkasse/flergångskasse som du kan undvara – vi har INGEN möjlighet att ta emot kläder utan emballage. Vi tar EJ emot kläder i säckar eller stora kartonger!
  • Lägg jackor/kappor för sig eller överst så vi kan granska dessa vid inlämning
  • Inga kläder på galgar!
  • Skriv ditt kundnummer/namn på kassen/lådan eller på separat lapp. Vi ansvarar INTE för kassar som inte har märkts upp av kunden själv.
  • Lämna bara in de saker vi tar emot – vi är ingen sopstation.
  • MAX 2 kasse av varje sak får lämnas, har du mer säg till!

Jag har idag tagit del av de regler som 2USE Second Hand tillämpar för kommissionsförsäljning och genom min namnteckning så godtar jag gällande villkor.
För tiden gällande villkor finns på vår hemsida: http://2use.se/inlamning/

Kundnr:………………………….   Datum: …………………………………..

Namnteckning:…………………………………………………………………..