Om oss

2USE är ett familjeföretag och som förälder vet vi hur otroligt mycket kläder en barnfamilj går igenom under barnens uppväxttid. Dyrt blir det och mycket växer de ur innan det knappt hunnit användas! Andra gånger köper man kläder som barnet sen helt plötsligt vägrar sätta på sig. Känns det igen?

Det är mycket pengar som kan sparas på att köpa begagnat. Varför inte köpa vinteroverallen begagnad och ta med barnen på bio för pengarna du sparar? Köp barnvagnen av grannen och ta en ”sista minuten” till Gran Canaria, vet ja!

Jag blev störtförälskad i butiksidéen och drömmen om att öppna en butik där föräldrar kan lämna in det deras barn inte längre behöver, tjäna lite pengar på detsamma och samtidigt ha möjligheten att kunna köpa ”nytt” var född. Nu, många år senare, kan du besöka min dröm här i Kristianstad. 2USE Second Hand öppnade vintern 2018 och har sedan dess vuxit snabbt. Sommaren 2020 flyttade vi butiken till nya lokaler i Möbelhuset Leander Pehrson på Vilan mitt emot McDonalds. och fick mycket fräschare och bättre lokaler. Genom en storartad insats av många duktiga inlämnare och fantastiska kunder har vi tillsammans byggt upp något helt unikt som spar in både plånbok och miljö!

Jag är otroligt stolt över alla som på olika vis stöttat verksamheten och på så sätt gett oss möjligheten att bidra med en viktig samhällsnytta! Vår ambition med 2USE är att fortsätta utveckla verksamheten och sprida vetskapen om återbrukets nytta till fler och fler av våra medmänniskor.

Har du inte besökt 2USE än?
Välkommen in i vår butiken i Kristianstad!